onsdag 14 september 2011

Varför gör jag det här?

Idag var tanken att klämma in ett löppass, utöver den inplanerade styrketräningen. På tok för lite sömn, pussel med tider, och så lite ändrade planer mitt i allt, men men, allt går.

Gör om, gör rätt. Det hade gått alldeles för många dagar sedan sist jag sprang, men å andra sidan har jag inte vågat springa sedan jag slog i huvudet, så det är bara att acceptera. Att ha minnet av de två senaste löprundorna som tunga och jobbiga, både mentalt och fysiskt, kändes väl sådär. Det blev bara en kortrunda på fyra kilometer idag. Första kilometern gick okej, bortsett från att gps:en i klockan verkade visa något fel. Den andra kilometern räknade jag steg, 1, 2, 3, ..., 16, och så om från 1. Nästa kilometer gick bra. Efter drygt tre började det mentala motståndet.

"Kämpa!"

Kämpa är inte ett alternativ. Varför ska jag kämpa emot mig själv? Varför ska jag ha ett inre krig? Vad ska jag kämpa för?

Vad vill jag? Varför gör jag det här? Nu Therese, påminnelserna! Varför? Vad är vinsten? Och så motargumenten som dyker upp i huvudet. Marathon, vadå, det har jag ju klarat av förut, varför ska jag göra det igen? Nä, fel svar. Vad var nu anledningen? Varför äter jag bra mat? Varför springer jag? Varför rör jag på mig? Varför gör jag det jag vill? Vad är vinsten? Vad är målet?

Mitt mål är att må bra varje dag. Vara i flödet. Påminnelserna.
Varje steg blir så mycket lättare då.
Och det handlar om livsstil. Och att inte begränsa mig själv.

Löpning handlar om så mycket mer än bara löpning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar