tisdag 1 november 2011

Älska vintern i år.

Det ska tydligen bli vinter nu, eller snart i alla fall. För mig känns det som att det kvittar om det är vår, sommar, höst eller vinter - alla årstider har för- och nackdelar. Vi kan lära oss att älska dem alla, om vi vill. Det är så med det mesta. Vi kan antingen acceptera saker för vad de är eller göra någonting åt dem, och om vi inte kan acceptera eller göra någonting åt dem, så kan vi välja att acceptera dem som om vi själv har valt dem. Acceptera det ofrånkomliga, som t.ex. att hata vintern - hur mycket jag än hatar vintern så kommer den ändå och jag kan inte göra någonting åt det. Jag hatar inte vintern. Jag har hatat vintern, och hösten, och våren och sommarens alla getingar. Jag har hatat regn, älskat sol, hatat att vakna tidigt, suckat över regngrå dagar, firat bittra jular, längtat bort...

Jag kan nog älska vintern i år, och julen.
Bara för att jag vill. Och för att det är lättare att må bra och vara glad.
Och framför allt är det roligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar