fredag 16 december 2011

Vad behöver hända för att du ska börja agera?

Har du någon gång försökt att sätta en gigantisk snöboll i rullning eller försökt flytta på en stor sten på plan mark? Det initiala trycket kräver mycket mer energi än den energi som krävs för att fortsätta hålla snöbollen eller stenen i rullning. Om du stannar för att vila, så kommer även objektet att stanna och när du sedan ska börja igen så krävs det en stor mängd energi återigen för att komma igång.

Att börja agera kan jämföras med att börja sätta så stora objekt i rullning. Som vuxna har vi ofta fastnat där vi är bekväma och våra kroppar är i vila. Det tar mycket energi och ansträngning för att åter komma tillbaka i en rörelse. Många känner (antingen medvetet eller omedvetet) att den energi som krävs för att göra en förändring är för stor. Eller så försöker vi en stund, för att sedan återgå till vila. Det inledande första steget är oftast det svåraste, men så fort vi kommer i gång kommer vi att kunna agera så länge vi inte vill vila på nytt i de nya komfortabla zonerna.

Agerande är kärnan i coachingprocessen. Den gör att vi kan påbörja rörelsen som krävs för att nå till målen. Det är grundläggande. Coaching handlar om att så handlingar i positiv jord, att skapa agerande genom positiva sätt. Framgångsrikt agerande uppnås inte genom ren beslutsamhet, åtminstone inte långsiktigt, utan genom att inspireras av en vision.

Vad har du försökt göra? Vad behöver hända för att du ska börja agera?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar