onsdag 18 januari 2012

All in.

Skratt, motivation, flow, glädje, lycka, livslust, kärlek, närhet, värme, människor...

Tårar, brist på motivation, allt går emot mig, depression, saknad, hat, begär, frånvaro, kyla...

Det är okej. Det är okej att må dåligt, precis som det är okej att vara sjuk eller allergisk, men det betyder inte för den delen att vi ska äta det vi inte tål för att bli sjuka, precis som vi inte borde välja att agera på sätt som vi mår dåligt av. 

De många år som jag har mått dåligt, så har jag inte tänkt "åh vad lätt det här är" utan snarare "jag vill inte må så här, jag vill må bra". Den dagen när jag nådde fram till ett liv och en livsstil som gör att jag mår bra och är glad och väljer att se saker på ett sätt som funkar för att livet ska fungera och jag ska må bra, då är det fel, och ska dömas som någonting dåligt. Uttalanden som "Hur orkar du vara så perfekt hela tiden?", "Man måste må dåligt ibland för att kunna må bra!". För mig är det lättare att leva och njuta av livet när jag är glad och mår bra, och det känns som om jag har mått dåligt tillräckligt mycket och länge för att veta vad jag inte vill ha. "Men man kan faktiskt inte må bra hela tiden." - Hur vet du det, eftersom du inte provat? Vad gör att du går från att må bra till att må mindre bra? Är det livssituationer? Personer? Relationer? Pengar? Makt? Hormoner? Mat? Träning? 

Det handlar inte om hur vi har det, det handlar om hur vi tar det. 
Vi skapar vårt eget lidande. 

Välj att må dåligt. Om du behöver det - men välj det medvetet och ta ansvar det - utan att skylla på omständigheter. Det är okej att må dåligt, men skulle du uppriktigt medvetet välja det - för att det ska vara så? för att du ska kunna må bra? för att det är lättare? 2 kommentarer:

 1. Vad bra skrivet! Så sant! Man har alltid ett val!

  SvaraRadera
 2. Väldigt väl skrivet och insiktfullt skriven text!
  Det är ju sådana tankebanor som skapas hela tiden och då skall man vara på sin vakt och ta emot dessa tankar och behandla dessa som tankar, inget mera. Gäller övriga ting inom en som känslor, handlingar, som påverkar livskvaliteten "dåligt"/"bra". Finns inget bra svar på vad som är dåligt eller bra. Är det verkligen dåligt att må dåligt? Är det normalt att leva "bra" hela tiden? Nej sannerligen inte. Däremot att ha ett distans till dina känslor, tankar och handlingar och se dessa som bara en del av dig är ett stark verktyg att förstå en själv mera och förstå vad kvalitet är för ngt oavsett stämning inom en. Det är just då man kommer till punkten i livet då man ha kontroll över ens liv. Man kommer då till en nivå där man accepterar saker som det är och bli bättre på att ej bli påverkade av dessa! Varför jag skriver "*" på bra/dåligt är att dessa begrepp är så individuellt för var och en.

  Salute till bra skriven text och hoppas jag kunde bidrar lite med tankar också.

  Mvh mindfulness gurun och löparen D.K ;)

  SvaraRadera