torsdag 15 mars 2012

Byta fokus.

Magsjuka, feber, förkylning, ont i halsen.. tre kilometer löpning och sedan sjuk igen... Början av 2012 i ett nötskal. Och NOLL motivation till att springa. Att veta att jag hade 20 veckor kvar till Jubileumsmaran, veta att jag borde springa långa rundor, veta att jag borde vara sugen, borde vara i bra form och ha bra kondition. Alla dessa borden och måsten som gör att ingenting, absolut ingenting, motiverar. 

Hur byter jag från orkeslöshet, brist på motivation till löpsug och närvaro? 

En dag i taget. Sprang en kort runda på fyra kilometer för en vecka sen, och satte fokus på att ta mig ut varannan dag. Sjukt jobbigt var det att springa den där första rundan, som det alltid är när jag inte sprungit på bra länge. På lördagens när det var dags för runda två var jag inte sugen alls på att springa, velade en stund fram och tillbaka och fick sällskap ut. Här var det läge att byta fokus. Problemet ligger inte i själva löpandet just nu, problemet ligger i att ta sig ut genom dörren, så det var där jag behövde lägga mitt fokus. Ta på mig kläder och skor och faktiskt gå ut. Då spelar det ingen roll om jag springer två kilometer eller åtta, bara jag kommer ut. 

Igår sprang jag tio kilometer, och det gick oförskämt lätt efter att bara ha sprungit fyra pass (4, 6, 4 och 5 km) innan. Jag fascineras av kroppens förmåga att så snabbt arbeta upp kondition. Det är lite mer än 17 veckor kvar nu. Sist jag tränade till marathon hade jag ett år på mig och var i hyffsad form (hade kört mycket konditionsträning på crosstrainer) när jag började löpträna. Nu går jag från noll, och det ska gå det också. 

Gäller bara att fokusera på att se bortom hindren. Ta ett rejält kliv över. Och ta det där första steget - som brukar vara det tyngsta och svåraste. 

1 kommentar:

  1. Nu har du tagit de första stegen! Du kommer märka stora framsteg relativt snart och det får dig att bli ännu mer motiverad.
    Sen är det alltid svårt att ensam ta sig ut på de långa passen. Hoppas du hittar sällskap för dom

    SvaraRadera