måndag 27 maj 2013

Löpning.

Det händer ganska mycket på vissa håll, och på andra så väldigt lite.

B-uppsatsen i folkhälsovetenskap, som jag inte skrev klart förra året, är nu presenterad och inlämnad för eventuell komplettering inför godkännande. Sedan kan jag ta ut en högskoleexamen i folkhälsovetenskap.

Jag sprang Vårruset i Norrköping för en vecka sedan. Mitt mål var att genomlida de fem kilometerna på under 27 minuter, för att få kunna starta i en av de tidigare startgrupperna på Tjejmilen i september. Jag var egentligen inte i form att springa snabbare än på 29-30 minuter. Resultatet blev 27.09. Sjukt jobbigt var det. I helgen som var har jag och Rasmus varit i Nacka och hälsat på. Där blev det fem plus sju kilometer löpning i backarna i Nacka. Mycket jobbigt, men med insikten om att jag gillar bättre att springa i långa, sega backar än i korta, branta och ännu segare backar. Å andra sidan är väl det mesta okej när konditionen tillåter det. Jag överväger om jag ska anmäla mig till Stockholm Marathon 2014. Anmälan öppnar på lördag. Det känns som att jag kommit igång lite med löpningen igen. Tanken är i alla fall varannan dag, sedan blir det varje dag ibland och var tredje ibland - det gör inget.

Återigen gör jag vad jag kan för att ta tag i maten och ätandet. Det blir kakor, godis, chips och massa annat skräp var och varannan dag. Jag räknade poäng någon vecka eller två, sedan spårade det ur - orkar liksom inte - för höga krav på mig själv. Idag provar jag äta sunt i veckorna och hålla mig till lördagsgodis - mer skall ju inte behövas. Och det är snällt mot mig själv. Det är ju det viktigaste. Och då orkar jag med löpningen också.

När den här månaden är slut har jag arbetat ett helt år på mitt nya jobb. Att jobba med människor är roligt, jag vet liksom aldrig vad som kommer att hända från dag till dag. Visst, vissa rutiner är samma dag ut och dag in, men i det stora hela, mycket som jag inte räknat med. Ständiga förändringar - precis som livet.

Jag jobbar med att hitta tillbaka till mig själv igen, och jag tar emot hjälp.

Kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar