söndag 10 november 2013

Uppdatering.

Så sjukt länge sedan jag bloggade kontinuerligt. Jag saknar att skriva, men vet inte vad och hur eller när längre, och vem som är intresserad av att läsa ens. Det som händer i mitt liv just nu är att jag jobbar mycket - senaste veckan har jag kämpat med att ta mig hem från jobbet kl. 16.30 när arbetsdagen skall vara slut. Jag har dragits med huvudvärk och yrsel till och från under mer än ett år. Gick under en period hos sjukgymnast, vilket inte hjälpte över huvud taget. Jag har gått hos psykoterapeut, vilket gjort att jag fått reflektera och hitta nya tankar och uttryck för att hantera sambolivet med en deprimerad individ. Det mentala är ju en pågående process hela tiden. Jag har lätt att glömma bort mig själv och vad det är jag själv egentligen vill. Huvudvärken har kommit tillbaka på sistone, och jag fick någon migränspray utskriven, vilken faktiskt fungerat. Huvudvärken kommer främst när jag stressar, vilket leder till att jag sover dåligt, jobbar fler timmar än vad jag ska, inte tränar och så vidare. Därav fokuset på att gå hem från jobbet när arbetsdagen är slut.

Jag har under hösten börjat träna på Friskis igen, vilket var säkert mer än tio år sedan sist. Jag var på en ledarrekryteringsinformation för ett par veckor sedan, men bestämde mig för att jag inte behöver ha fullt upp dygnet runt längre. Jag har pluggat på heltid under hösten samtidigt som jag jobbat, vilket gjort att alla helger sedan september har spenderats med böcker, inlämningsuppgifter och tentastudier. Nu känner jag att jag behöver ledigt en stund. Jag ska läsa metodkurs och skriva C-uppsats i vår, och inför den perioden behöver jag ladda med ny energi.

Jag var på ViktVäktarna i onsdags och vägde in mig (som guldmedlem), så sedan i torsdags har jag börjat räkna poäng igen för att gå ner de här fyra kilon jag har ner till min målvikt. Hittills går det bra, men det är ju bara tre dagar. Jag bakar istället för att äta, vilket leder till att det nu i frysen finns en sats kanel/vaniljbullar, kladdig äppelkaka, en frozen cheesecake med citronsmak, plus ett gäng mandelbiskvier med chokladsmak.

Jag har börjat springa igen, igen och åter igen. Nu är jag anmäld till Stockholm Marathon nästa år, och Göteborgsvarvet två veckor innan det. Jag har dock ingen aning hur jag ska ta mig dit, alls.

En dag kanske jag har balans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar