onsdag 8 januari 2014

Att vara på topp. igen.

En positiv tanke föder inte automatiskt ännu en positiv tanke, däremot föder en negativ tanke oftast ytterligare en eller fler negativa tankar. Detta gör att det är lättare att hålla sig själv där nere och på dåligt humör än att hålla sig på topp och fortsätta tänka positivt. Ett positivt tänkande går väldigt snabbt att bryta med hjälp av en negativ tanke, som då rätt snabbt blir till fler. Det är mycket svårare att bryta en negativ tankespiral. Det vanligaste uttalandet brukar vara att det blir bättre säkert bättre imorgon. Men vad är det som säger att jag inte vaknar på fel sida imorgon också, och dagen efter det och efter det. Jag är tacksam för de som i alla fall hjälper mig att bryta de negativa tankespiralerna i nuet, även om det alltid är jag själv som får göra jobbet. Jag har inte tid att vänta på någon morgondag eller att de negativa tankarna ska gå över. Det är mitt eget ansvar att vända dem, och det är nu. Jag har varken tid eller lust att må dåligt någon dag, men visst är det lättare att må dåligt. Tankarna kommer ju, och de går också, när jag väljer att bara iaktta dem och låta dem passera. Jag behöver hålla mig på topp. Det är ett jävla jobb, men det är ett ännu värre jobb att försöka ta sig upp, när jag väl hamnat under vattenytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar