söndag 18 maj 2014

Göteborgsvarvet 2014.

Efter lång bilresa med diverse stopp kom vi ner till Göteborg på fredagskvällen. Vi hämtade nummerlappar och besökte mässan lite snabbt. Jag fick i mig en pizza och lite lösgodis innan sängdags. Pizza har oftast fungerat som bra uppladdning inför lopp, men kanske inte så pass sent på kvällen som det blev den här gången.

Under lördagen försökte jag få i mig vätska under dagen, då jag inte skulle starta förrän kl. 16.00 och det var rätt varmt. Kom iväg mot starten framåt 15 och hann med att dricka lite mer, ta några godisbitar och besöka damrummet innan start.

Ca 5 minuter innan start bestämde sig Lars för att springa med mig, då han startade klockan 13 och redan hade klarat av sin halvmara. Så jag fick eminent sällskap under hela varvet. Han dokumenterade det hela med bilder och filmer via sin smartphone.


Loppet kändes bra vid start. Jag bestämde mig för att ta det lugnt, njuta av värmen, loppet och stämningen. Så det var bara att springa på, en fot framför den andra. Det gick lätt, som en mysig lördagsjogg ska göra. Lite segt på broarna, men väl uppe vid krönet så gick det ju utför igen, och då är det ju bara att rulla. Efter första bron började magontet, så jag fick sänka tempot lite. Magontet försvann en stund så då var det bara att öka lite igen, och sen kom det tillbaka. Övervägde stanna vid närmsta bajamaja, men det var kö. Jag klarar mig nog till nästa kontroll, och nästa... eller nästa... kö igen, äsch, jag klarar nog en till... Vid 18 km gick det inte längre. Då blev det en snabb kö, snabbt besök och sedan full fart mot mål. Och så lite håll på det också. Men i mål kom jag, efter 2 timmar 13 minuter och 57 sekunder inklusive bajspaus. Det går att le, nästan hela tiden under loppet. Passade på att dricka vatten vid nästan alla vätskekontroller. De finns ju där av någon anledning.


Nu har jag ännu en medalj till min samling och ännu en erfarenhet rikare. Halvmarathon är lite för kort för min smak. Önskar lite att jag hade en startplats till Stockholm Marathon.


Avslutade besöket i Göteborg med en rejäl sockerchock på Café Husaren.

Tack till Rasmus och Lars för bästa supporten! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar