lördag 7 juni 2014

Efter maran.

Innan jag åkte upp till Stockholm funderade jag på vilka skor jag skulle välja att springa i. Jag valde mellan dämpade Asics Kayano 20 och de lätta Asics Noosa Fast 2. Dämpning vs. tåutrymme. Jag packade ner båda skorna i väskan, och tänkte att jag kan ju provspringa och välja sedan. I sista stund innan vi sprang iväg till tåget packade jag ur Kayano. Dels så skulle jag inte orka provspringa och dels visste jag att jag ändå skulle välja Noosa Fast p.g.a. bättre tåutrymme och hade redan sprungit Göteborgsvarvet i dem utan några direkta problem. Jag har inte sprungit med Kayano på länge och det är tungt att springa med 300 gram extra i 42 kilometer.


Efter loppet hade jag lite ont i knäna, vilket förmodligen är normalt efter så lång tids belastning. Inte en enda blåsa eller blånagel på tårna hade jag fått. Ländryggen hade tagit en del stryk under loppet, och gjorde ont vid beröring under söndagen. Jag slängde ut en förfrågan om kort jogg på Facebook på söndagen och fick sällskap till en lugn och hemsk runda på ynka två med ont i rygg och mage. Efter den fick det nog bli vila i ett par dagar tänkte jag. 

I tisdags var jag på massage och då hade all ryggont redan släppt. I onsdags blev det en runda med Sara, 5,26 km i 6:06-tempo, och det kändes lätt och jag hade inte längre ont någonstans. Skönt! Och Sara påminde mig om att jag för ungefär två år sedan sa till henne att hur jobbigt det än är, så går man inte i löparskor. 

Torsdagen bjöd in till provlöpning av KK-joggen tillsammans med Facebook-gruppen Träna i Katrineholm. 5:45-tempo i snitt. Det gick inte alls lika lätt som onsdagens runda, men å andra sidan ett högre tempo. Ge upp finns inte! Min kropp fungerar! 

Igår åkte Sara in från Flen igen och vi joggade ner till Backavallen för att springa tvåhundringar. Det blev åtta stycken med en minuts vila mellan varje. Skönt med lite tempo, och det gick alldeles för lätt trots att solen låg på. Nöjda joggade vi i alla fall med tunga ben hem igen efter avklarat intervallpass. 

Nu är siktet inställt på Å-loppet i Eskilstuna nästa lördag, och framöver väntar KK-joggen och Tjejmilen. Överväger om jag ska springa Göteborgsvarvet igen nästa år, och eventuellt Stockholm Marathon. Puss! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar