fredag 17 oktober 2014

Äntligen fredag!

Den här arbetsveckan har känts lång, och jag har känt mig låg och omotiverad. Det känns skönt att det äntligen är helg, så jag kan ladda om med lite ny energi inför kommande vecka och resten av hösten. I helgen väntar friidrottsledarutbildning i Västerås under hela lördagen och söndagen. Det ska bli roligt, och förhoppningsvis mycket lärorikt. Det är bara att kasta sig ut och hoppas att vingarna håller. Att ta en dag i taget, och känna tillit till att tiden löser det mesta.

Dag 17 av #BackToBasicsYoga-Challenge

Igår kväll hade jag ingen ork eller lust alls till att ordna fredagsfika till jobbet, men imorse slängde jag ihop kladdiga chokladmuffins med mintgrädde och polkaströssel. De blev nog goda, för de gick åt snabbt på jobbet. 


Chokladmuffins, ca 40 små
4 ½ dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
225 g smör, smält

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda socker, mjöl, kakao och vaniljsocker. Tillsätt äggen under omrörning. Blanda sedan i smöret. Fördela i små muffinsformar och grädda i ca 10 minuter i nedre delen av ugnen. De kan gärna vara kladdiga i mitten. 

Mintgrädde
2 ½ dl vispgrädde
1 tsk florsocker
3-4 droppar pepparmyntsolja
Polkaströssel

Vispa grädden och rör ner florsocker och pepparmyntsolja. Lägg i spritspåse och spritsa på muffinsarna när de svalnat lite. Strö över polkaströssel. 

Trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar