söndag 19 oktober 2014

Friidrottsledarutbildning.

Jag har spenderat helgen i Västerås för två dagar ledarutbildning för friidrott för barn mellan sju och tio år. Det har blivit mycket lekar, och vi har provat på de olika grenarna. 


Vi inledde lördagen med presentationsrunda och sedan bakomliggande teori kring träning med barn, innan vi tog oss över till Westinghouse Arena för utövande av de olika grenarna. Under lördagen hann vi gå igenom och prova många lekar och sedan höjdhopp, längdhopp, tresteg, stavhopp, löpning och kula. Idag har vi betat av häcklöpning, diskus, spjut och slägga. Lördagen avslutades med att vi fick en hemuppgift att förbereda ett praktikpass inriktat på en viss friidrottsgren, som vi skulle genomföra idag. Vår grupp satte ihop ett pass för sprint, bestående av övningar för acceleration och snabbhet och en lek kopplad till reaktion. Vi fick delta i varandras praktikpass under dagen idag - kul med nya insikter och övningar och olika sätt att lägga upp passen. 

 Dag 19 av #backtobasicsyoga-challenge


Vad bra det vore om vi också hade en inomhushall för friidrott med löparbanor, längdhoppsgropar, höjdhoppsmattor, stavhoppsmattor och plats för kula, spjut, slägga och diskus. Passade på att springa tio varv på löparbanan under lunchpausen idag - skönt! 

Nu är det bara att ladda om för en ny vecka. Imorgon friidrottsträning. 

Puss! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar