söndag 16 november 2014

50 löppass på 100 dagar

Hoppade på en utmaning på Facebook i slutet av augusti, där jag skulle ta mig genom 50 löppass på 100 dagar under perioden 28 augusti till 5 december. Detta skulle ske utan ursäkter, som t.ex. för tidigt, för sent, för kallt, för trött, för mörkt. För den som vill prova så kommer en ny chans i 50 löppass på 100 dagar - vinterupplagan under perioden 6 december till 16 mars. Kör bara! 


Jag inledde perioden starkt med strax över tjugo pass på fyra veckor. Sedan blev jag sjuk och kom inte ut och sprang på ungefär en vecka. Sedan har det gått lite upp och ner med motivationen, men ändå någonstans i bakhuvudet ekade inga ursäkter! 

Jag brukar lura mig med att passa på att ge mig utan medan det ännu inte kommit någon snö, och att det fortfarande är plusgrader. Jag köpte mig en rosa reflexväst, för att inte kunna skylla på mörkret, och jag kan till och med komma på mig själv med att älska att springa i mörker. Flera gånger under den här perioden har jag och Rasmus sprungit rakt ut i mörkret vid Djulö Allé, och det har varit så skönt. Det är för övrigt kanske dags att införskaffa en pannlampa. 

Mest nöjd är jag med kontinuiteten som blivit i löpningen. Jag har under perioden även sprungit ett antal lopp med hyfsade resultat. Tjejmilen gick inte så jättebra, men bättre gick det på Topploppet, där jag och Sara sprang hela loppet ihop. Till Marschallstafetten i Djulö Allé sprang vi med tre lag från B.A.B.Y. Runners Team Katrineholm och förra helgen persade jag på milen på Seedningsloppet inför Göteborgsvarvet i Norrköping. 

Det jag har saknat mest med löpningen, och som är det jag älskar med löpningen, är långpassen. De senaste veckorna har jag fått in pass på bortåt två mil, och det känns bra att kunna springa två mil utan direkt ansträngning. Visst är det tungt för kroppen i slutet av passen, men inte så pass tungt att jag inte klarar av det. Löpning är den bästa mentala träningen. 

Nu är jag i mål med 50 pass på mindre än 100 dagar. Efter att jag nu klarat av de här 50 löppassen är det nu dags att fokusera på vinterträningen. Jag ser fram emot fler långpass, vinterpassen med B.A.B.Y., och jag ser fram emot loppen nästa år (Women´s Health Halvmarathon, Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon). 

Kärlek. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar