torsdag 1 januari 2015

Bara att göra då, eller?

Igår innan jag gick och lade mig plockade jag fram kläder för yoga, så att det skulle gå så smidigt som möjligt att börja om idag. Jag kommer återigen att köra igenom Back to basics yoga, för att övningarna är lagom svåra för mig, samt att jag behöver bygga upp basstyrkan och rörligheten igen. 

Den första övningen är Child's pose, balasana. Instruktioner för den finns att hitta här


Jag använder mig även av min Daily greatness yoga journal, för att reflektera kring hur jag vill välja att leva mitt liv, och för att kunna bli en bättre version av mig själv. Boken utgår från åtta olika delar, där yogan är en liten del. 


Motivation tycker jag är ett intressant begrepp. Motivation uppstår dels när ambivalensen inför en förändring väger över på den positiva sidan. Ska jag? Ska jag inte? Kan jag? Kan jag inte? 

Vad vill du ska hända? 

Hur viktigt är det för dig, på en tiogradig skala, att börja springa? 
Hur viktigt är det för dig, på en tiogradig skala, att börja äta bra mat?

Varför är det inte lägre? (Enda tillfället det är ok att ställa en varför-fråga, på grund av att varför-frågan normalt medför en skuldbeläggning och har ingen positiv effekt utan snarare minskar motivationen). 

Vad behöver du idag, för att ta det första steget mot det du vill ska hända? 

Kostrådgivning? Motiverande samtal? Personlig tränare?

Älska utmaningen. 
Kärlek. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar