lördag 11 februari 2017

De 270 första dagarna.

Rasmus har fixat ett antal kartor som summerar de första 270 dagar på min runstreak. Jag började springa den 12 maj 2016, och har sedan dess sprungit minst 3 km varje dag. Snittet per dag ligger i nuläget på runt 8,5 km. 

I Stockholm har det blivit några enstaka rundor på Kungsholmen samt i Nacka hos Rasmus föräldrar. Sedan är det ett antal lopp som är sprungna i Stockholm - ser du vilka sex det är? (Om inte, så står det här.)

I Eskilstuna blev det Å-loppet, en väldigt trevlig kvartsmara som går längs ån, samt Eskilstunaloppet by Night, ett millopp som gick på en tvåvarvsbana.

I början av min runstreak var det dags för Göteborgsvarvet, och innan det ett par korta rundor i stan. Som vanligt på Göteborgsvarvet, så var det strul med magen. Den här gången drogs jag med håll en bra bit in i loppet. Kanske 2017 blir ett bättre år?

I Norrköping sprang jag seedningsloppet inför just Göteborgsvarvet, och jag har aldrig varit med om en sådan fruktansvärd vind som det var just den. Svinkallt dessutom, och hur mycket jag än kämpade gick det knappt att ta sig framåt på motvindsrakan. Desto fortare gick det åtminstone i medvinden.

Erja och jag sprang en kortis i Ullared när vi var nere i januari.

Dalarna. Ultravasan 90 - mitt första ultralopp. Om det kan du läsa här.

Tre veckors löpning på Gran Canaria i december 2016. Från Meloneras till Monte Feliz och en sväng upp till El Tablero hann vi med. Många löpta kilometer på de tre veckorna. Snart åker vi dessutom dit igen.

Flest kilometer har det blivit på hemmaplan. Gata upp och gata ner, även om det mestadels blir mer eller mindre samma rundor. Byn är ju inte speciellt stor. Linjen ut åt vänster var när jag och Lisa fick för oss att vi skulle springa till Vingåker, men efter att vi mött ett antal bilister med mobiltelefon i handen som vinglade åt vårt håll, så valde vi att svänga av och springa tillbaka igen. 

3 kommentarer:

 1. Löpning är den bästa medicinen för mig :) Försöker springa 6 km varje dag. Som 100 % ensam tonårsmamma behöver jag den ventilen för att vara pigg i både kropp och knopp.
  Hälsn fr sö Dalsland.

  SvaraRadera
 2. Väldigt imponerande!!

  Tänkte på att du skrev att du började springa 12/5-16.
  Men du sprang lite innan också va? Inte från noll till runstreak...??

  Måste jobba upp lite styrka i kroppen så jag kan runstreaka jag med. Fick så ont i knäna sist jag provade...!

  Kram pårej cooling!
  / Jeanette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite. Från december typ sporadiskt. Innan det vila två mån efter Berlin marathon pga överbelastningsskada. O innan det tre rundor efter Sthlm marathon 2015... så, typ nästan från noll. :-)

   Radera