söndag 12 mars 2017

Varför dricker du?

Söndag innebär gruppjogg. Den sista söndagsjoggen som jag och Rasmus kommer vara med på innan vi ska ha semester och åka till solen. Under kommande veckan kommer vi att vara i Stockholm onsdag till söndag, och där lär det väl bli ett antal löprundor, men kanske inte i gruppformat. Men är det någon är sugen på någon gemensam runda, så befinner vi oss på Mornington Hotel i Bromma. 


Igår var jag på trettioårsfest. Det fanns en tid när jag var ute och festade minst en kväll per vecka, men numera sminkar jag mig knappt, inte ens när jag ska till jobbet. Min garderob innehåller jobbkläder och träningskläder, dvs inga festkläder. På sin höjd någon kjol, eller någon sommarklänning, men knappast läge för det nu. Jag fick i alla fall på mig någon form av blus och svarta jeans, och smink. 

Alkoholen då. Jag slutade dricka i samband med att jag i juni 2009 anmälde mig till min första mara. Eller egentligen slutade jag ett par månader tidigare, när det visade sig att jag var gravid. Jag började dricka igen när jag träffade Rasmus 2011, och slutade igen i december 2014. Sedan dess håller jag mig till alkoholfria öl, vilket fungerar bra. Varför jag inte dricker är en fråga jag ofta får. 

1. Jag och min kropp behöver inte alkohol. 
2. Jag har förbrukat min dos. 
3. Prova att jobba säsong i tre månader och drick någon öl varje dag. När du kommer hem, kolla hur kroppen reagerar i brist på alkohol. 
4. Alkoholen får mig att må dåligt. 
5. Jag tycker det är slöseri med tid att vara bakfull. 
6. Jag kan slappna av utan alkohol. 
7. Jag är rätt rolig utan alkohol också. 
8. Jag tycker om att ha koll, och alkoholen påverkar mitt omdöme. 
9. Dansar hellre nykter. 
10. Andedräkten blir fruktansvärt illaluktande av alkohol. 
11. Alkoholen påverkar min träning negativt. 
12. Alkohol innehåller kalorier som jag inte behöver. 
13...

Varför dricker du? 

Kärlek. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar