söndag 5 mars 2017

Gemenskap.

Idag var vi åtta personer plus hund på den gemensamma söndagsjoggen. Jag har skapat gruppen med syfte att jogga gemensamt, och för att alla ska kunna vara med och springa tillsammans. Inget tempo är för långsamt och ingen distans är för kort. Det innebär att vi anpassar tempot så att alla hänger med. De som joggar lite fortare normalt kan nyttja tempot att t.ex. köra löpskolning.


De flesta springer ändå för fort på sina långa pass och för långsamt på sina korta, och vissa lär sig aldrig eller bryr sig inte, och bara springer på med sina mellanmjölkspass. 

Jag är i alla fall glad för gruppen, och det stöd och pepp som sprids. Och knappt en minut är det tyst på en runda, oavsett längd. Socialt! 

Jag hoppas kunna dra ihop en nybörjargrupp (från noll) i slutet på april eller början av maj. Jag vill få fler att se fördelarna med löpning. Hur löpningen fungerar som avkoppling, att man inte måste vara snabbast eller springa längst, att man bara kan njuta av frisk luft, trevligt sällskap och framför allt öka tron på sig själv. Att klara av ett steg till, ett kvarter till, klara en runda utan att gå, klara av den där backen, klara av att ta sig ut fast motivationen är i botten. Allt det där som stärker oss, mentalt. 

Och fysiskt. Kroppen är gjord för rörelse, och kroppen är fantastisk. 

Kärlek. 

1 kommentar:

  1. Vilken bra idé. Jag är imponerad av folk som kan springa och prata samtidigt!

    SvaraRadera