lördag 11 mars 2017

Vad gör vi med vår tid?

Jag brukar vakna ungefär samma tid varje dag, oavsett om det är vardag eller helg, för att jag vill på bästa sätt ta vara på den tid jag får. Väldigt sällan sover jag till nio, vilket jag gjorde idag. Det blev sen frukost, och ut på jogg strax före lunchtid. Vi har sol idag, vilket är så himla skönt, även fast det är rätt kyligt. Jag lurade med mig Rasmus ut på stigar på Sörmlandsleden. Han var inte så imponerad.


Jag återkommer igen till hur tyst och skönt det är att springa i skogen. Det går inte snabbt, och med mina snubbelfötter, så behöver jag vara extra försiktigt, vilket gör att det går ännu långsammare. Men vem har bråttom? Jag fick ihop elva kilometer idag, och imorgon är det dags för gruppjogg igen. 

När vi rör på oss blir vi gladare. Gör en liten insats för folkhälsan genom att röra på dig 30 minuter varje dag. Det lilla gör skillnad i det stora hela! ❤️

För visst har du väl tid att röra på dig 30 min varje dag? 

Hur mycket tid lägger du varje dag på Facebook? Instagram? Twitter? Snapchat? 
Hur mycket tid lägger du på Netflix? Tv-tittande? 
Hur mycket tid lägger du på matlagning? Transport till och från jobb? Veckohandling? Tvätt? Städ? 
Hur mycket tid lägger du på att gnälla över hur mycket du borde röra på dig, men inte gör det? 
Hur mycket tid lägger du på fysisk aktivitet? Hur mycket tid skulle du vilja lägga? Hur viktigt är det för dig på en skala 1-10? 

Jag klagar inte på den som inte rör sig, men är jävligt trött på de som gnäller över att jag rör mig. Det finns inget dåligt i att vara utomhus minst 30 min varje dag. Planering, struktur, prioritering. Jag väljer fysisk aktivitet före fysisk inaktivitet. Alla val i livet har konsekvenser, man väljer alltid bort något annat. 

Kärlek. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar